59 video's gevonden
Regio
Plaats
04:49 min

De Lutte, 16 jan 2020
13:29 min
Bijrijder
De Lutte, 8 jun 1997
14:59 min
Bijrijder
De Lutte, 3 jul 1998
03:25 min
Gebouwen
De Lutte, 20 okt 2015
02:03 min
Dieren
De Lutte, 29 mrt 2011
01:46 min
Boerderij
De Lutte, 18 okt 2018
02:21 min
Overig
De Lutte, 25 aug 2015
00:30 min
Wandelgebied
De Lutte, 2014
02:47 min
Luchtbeelden
De Lutte, 2014
02:17 min
Taal
De Lutte, 3 sep 2014
1--3-45>>
De Lutte
59 video's


Video's uit De Lutte

De mooiste video's uit en over De Lutte in de gemeente Losser bekijk je op de website van Mooi Overijssel. Video's van het bomenpark 'Poort Bulten', Folklore in De Lutte in de jaren '50, klompenmakerij Koop, boer Frans die bekend werd door het programma Boer Zoekt Vrouw, ijsboerderij Loarboerke en nog veel meer!

Toeristen zijn veel en vaak te vinden in de Lutte. Soms levert dat lastige situaties op want in de Lutte wordt dialect gesproken, oftewel Twents. Harry Nijhuis uit de Lutte bedacht daar iets op in 2015. Het boekje 'Twents voor beginners', die zowel voor toeristen als voor inwoners van Twente is bedacht. Want ook inwoners van De Lutte, voornamelijk jongeren en nieuwkomers, kennen nog lang niet alle Twentse woorden, spreuken en gezegden. In de video op deze pagina vertelt Harry over de totstandkoming van zijn boek en doet hij even voor hoe het hoort!

In de Lutte wordt het hele jaar door gerecreërd, met name op en rondom natuurgebied 't Lutterzand. Toch vind je hier nog echte rust, bijvoorbeeld wanneer je gaat pootje baden in rivier de Dinkel. In 2015 deed burgemeester Michael Sijbom dat voor de camera van Mooi Overijssel, om zo een ode te brengen aan de rivier die volgens hem een belangrijk onderdeel is van de gemeente Losser. Slingerend loopt de rivier hier door het glooiende landschap langs zandstroken en afkalvingen. Een gebied waar je veel vogels kunt spotten, waaronder ook de ijsvogel. Naast toeristen komen ook schrijvers graag op het Lutterzand. Dorine Holman heeft een speciaal schrijvershuisje in het natuurgebied, die schrijvers kunnen huren om zich even volledig terug te trekken om bijvoorbeeld aan een manuscript te werken. 

Op veel fietskaarten van Twente vind je De Lutte. Dat is niet voor niets, met 't Lutterzand, de Tankenberg en de steden Oldenzaal en Losser in de buurt fiets je door een zeer gevarieerd landschap. Duitsland is overigens ook om de hoek, want De Lutte ligt nog geen tien kilometer van de grens. Wil je blijven overnachten in De Lutte? Ook dat kan, onder andere bij Landhuishotel Bloemenbeek. Waar je in de buurt dan ook nog een prachtige Twentse Stonehenge kunt bewonderen. Ook zijn er rondom het dorp diverse campings te vinden!

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van De Lutte? Upload ze dan snel via de knop rechtsboven op de pagina!