6 video's gevonden
Regio
Plaats
18:16 min
Overig
Herxen, 25 mrt 2003
01:16 min
Dorpsbeelden
Herxen, 22 jun 2007
18:02 min
Festival
Herxen, 8 okt 2007
01:12 min
Activiteit
Herxen, 21 okt 2012
03:05 min
Dorpsbeelden
Herxen, 19 jan 2016
03:05 min
Dorpsbeelden
Herxen, 12 apr 2016
Herxen
6 video's


Video's uit Herxen

Buurtschap Herxen ligt in de gemeente Olst-Wijhe, ten noorden van Wijhe en ten zuiden van Windesheim. De buurtschap ligt ingeklemd tussen de IJssel en de spoorlijn Deventer-Zwolle. Centraal in Herxen staat dorpshuis 'de Herxer Marke'. 's Zomers is het terras open en kun je hier lunchen of een kopje koffie drinken. De mooiste video's van Herxen hebben we hier verzameld, met onder meer video's van de Overijsselse ploegkampioenschappen in Herxen, een film over de buurtschap Herxen en nog veel meer!

Herxer Feest

Bij ieder dorpsfeest hoort natuurlijk een vreemd spelletje: zwientie tikken, vlieg 'm d'r in en grasmaaierraces kennen we al in de regio. Het Herxer Feest heeft haar eigen activiteit: grassurfen in een weiland, op een plank achter een trekker. Het klinkt niet geheel risicoloos, maar gelukkig gebeuren er in deze video geen ongelukken. De activiteit is onderdeel van het jaarlijkse dorpsfeest, dat elk derde weekend van juni drie dagen los barst in de buurtschap. Een compleet programma voor jong en oud dat traditioneel geopend wordt door het duo 'Gratis en veur Niks'. Ook een kleinveemarkt, kindermiddag, kindervoetbalwedstrijd en zeskamp staan jaarlijks op het programma. 

Tussen de 'diek' en het spoor

Toen Age Braad jaren geleden in Herxen kwam wonen maakte hij zich een klein beetje zorgen. Het water van de IJssel stond enorm hoog. Zou de dijk het wel houden? Zijn buren stelden hem gerust. Het was immers lang geleden dat de dijk voor het laatst overstroomde. Toch moest hij het eerst met eigen ogen zien. Jaren later, anno 2016, twijfelt Age niet meer aan zijn buren in Herxen. De dijk is opnieuw verstevigd en tot dusver houdt ook Age zijn voeten nog droog tussen de 'diek' en het spoor. De dijk is belangrijk voor de inwoners van Herxen en ook toeristen fietsen en wandelen hier 's zomers veel langs de IJssel.

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Herxen? Upload ze dan snel via de knop rechtsboven op de pagina!