82 video's gevonden
Regio
Plaats
01:23 min
Herdenking
Holten, 30 apr 2010
09:12 min
Dorpsbeelden
Holten, 2 jul 2009
01:57 min
Sporter
Holten, 20 mrt 2010
02:05 min
Motorsport
Holten, 8 aug 2010
01:52 min
Activiteit
Holten, 20 dec 2010
02:39 min
Schilderkunst / tekenkunst
Holten, 3 jan 2011
04:58 min
Motorsport
Holten, 14 aug 2011
01:08 min
Carnaval
Holten, 11 feb 2013
02:18 min
Sporter
Holten, 14 feb 2014
07:20 min
Oorlogsmonument
Holten, 1 mei 1995
1--3-45>>
Holten
82 video's


Video's uit Holten

In Salland ligt het plaatsje Holten, dat onderdeel is van de gemeente Rijssen-Holten. Het dorp telt een ruime 9000 inwoners en voor de gemeentelijke herindeling was Holten een zelfstandige gemeente. Voor de mooiste beelden van Holten zijn we onder meer in de archieven van TV Oost gedoken. Daar vonden we beelden van onder meer het landbouwmuseum in Holten, het NK Supermoto in Holten, langlaufen op de Holterberg, de Diepe Hel Holterbergloop, schaatser Mark Tuitert uit Holten, de triathlon in Holten en nog veel meer.

Sallandse Heuvelrug

Holten is zowel landelijk als in de regio een bekende plek voor fietsers en wandelaars. Vanuit het centrum fiets en wandel je zo de Holterberg op. Een heuvelachtig gebied, dat deel uitmaakt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Via de geasfalteerde weg kunnen fietsers de berg beklimmen, voor wandelaars zijn er kleinere padden langs heidevelden en bossen aangelegd. Het parcours van het Pieterpad gaat over het hoogste punt van de Holterberg, evenals de Europese wandelroute E11. Op de Holterberg bevindt zich ook een indrukwekkend Canadese begraafplaats, de Holten Canadian War Cemetery. Hier liggen ongeveer 1500 militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. 

Sportief

Een groot sportief evenement in Holten is de jaarlijkse Triathlon van Holten. Zwemmen in het water van recreatieplas de Domelaar, fietsen op en rond de Holterberg en lopen door een sfeervol Holten met vaak vele enthousiaste supporters langs het parcours. De historie van het sportevenement gaat terug naar 1984. Toen reden deelnemers op een gewone fiets met klompen aan mee. Nu is dat heel anders en heeft de triathlon zelfs een internationaal wedstrijd karakter. In 2017 wordt de 33e editie van de triathlon gehouden waaraan ook recreatieve deelnemers kunnen meedoen. Van dit evenement vind je dan ook een aantal video's op deze pagina. Naast de triathlon wordt Holten ook vaak geassocieerd met een bekende ex-topsporter uit Holten: schaatser Mark Tuitert groeide op in het dorp. In 2010 veroverde hij olympisch goud in Vacouver op de 1500 meter. 

Carnaval in Holten

In carnavalstijd wordt Holten omgetoverd tot Keunedarp, wat te maken heeft met de vele varkensboeren die Holten vroeger rijk was. Carnavalsvereniging De Fienpreuvers organiseert ieder jaar een carnavalsweekend, inclusief carnavalsoptocht. Een traditie van De Fienpreuvers is om ieder jaar met carnaval een wereldrecord te vestigen. Zo liepen de leden al eens mee met de langste polonaise, langste fietspolonaise en de langste bootpolonaise. Uiteraard alle drie met een afstand van 11,11 kilometer. In 2017 zet de carnavalsvereniging een punt achter de traditie van het polonaiselopen. Dit jaar doen de leden een poging om het wereldrecord pop-up festivals te vestigen, in een tijdsbestek van 222 minuten, met onder meer festivals als de Zwarte Cross, Sensation en Woodstock. 

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Holten? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!