88 video's gevonden
Regio
Plaats
04:45 min
Rivier / kanaal
Dalfsen, 30 mei 2014
01:19 min
Markant persoon
Dalfsen, 5 feb 2015
04:38 min
Overig
Dalfsen, 12 feb 2019
18:02 min
Museum
Dalfsen, 16 feb 2006
03:55 min
Dorpsbeelden
Dalfsen, 22 jul 2015
03:51 min
Overig
Dalfsen, 2 jan 2017
01:41 min
Rivier / kanaal
Dalfsen, 13 aug 2017
04:53 min
Overig
Dalfsen, 14 jun 2019
01:38 min
Festival
Dalfsen, 24 sep 2009
37:13 min
Dorpsbeelden
Dalfsen, 24 aug 2012
1--3-45>>
Dalfsen
88 video's


Video's uit Dalfsen

Dalfsen wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1231 en telt inmiddels ruim 7000 inwoners. Toch is Dalfsen de enige grotere plaats aan de Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen. De omgeving rondom het dorp is groen, bosrijk en ook waterrijk door de Overijsselse Vecht. In dit video overzicht van Dalfsen vind je onder meer video's van Loonbedrijf Lindeboom uit Dalfsen, actrice Ilse Warringa uit Dalfsen, een frisse nieuwjaarsduik, hoogwater in de Vecht en nog veel meer!

Havezaten in het Vechtdal

In en rondom Dalfsen staan prachtige havezaten waarvan de meeste stammen uit de Middeleeuwen. Rijksmonumenten Huis Den Berg, Kasteel Rechteren, boerderij Ruitenborgh en Landgoed de Horte staan er nog, maar helaas zijn er ook een heel aantal afgebroken in de 19e eeuw. De havezaten werden vroeger bewoond door adelijke families en de meesten zijn ook nu nog familiebezit. Van de havezaten in en rondom Dalfsen vind je prachtige reportage op deze pagina!

Schaatsclub Stokvisdennen

In Dalfsen wonen ook een aantal BN-ers, zoals schaatser Erben Wennemars. Op 4-jarige leeftijd leerde hij schaatsen op de natuurijsbaan in het dorp. Waar ook zijn vader actief was, als penningmeester van de ijsclub. Na een glansrijke loopbaan met veel nationale en internationale titels nam Wennemars ook in zijn woonplaats, op de natuurijsbaan in Dalfsen, afscheid van de topsport. Toch zien we hem nog geregeld op TV als commentator voor de NOS bij grote schaatswedstrijden. Ook is hij nog steeds actief bij de plaatselijke ijsvereniging Stokvisdennen.

Bekende inwoners

En wat dacht je van Jeroen Krabbé? Ook hij heeft een huis in Dalfsen, waar hij al sinds de jaren '70 woont. Vooral de rust, ruimte en geborgenheid maken het wonen in Dalfsen zo prettig, vertelt hij in 2012 aan RTV Oost verslaggever Bert Eeftink tijdens een uitzending van 'Het Leukste Dorp van Overijssel'. "Een buitengewoon bijzonder dorp", zo omschrijft de Nederlandse acteur, filmregisseur en kunstschilder het dorp Dalfsen. 

Recreatie in Dalfsen

In en rondom Dalfsen kun je ook fijn recreëren. Kamperen rondom Dalfsen kan op meerdere plekken, zelfs midden in de winter! Begin 2016 bezocht RTV Oost verslaggever Vincent Moes Camping Starnbosch, waar zelfs met temperaturen onder het vriespunt nog gekampeerd wordt in tenten, caranvans en campers. Wie dat te koud vindt kan ook terecht bij Hotel Mooi Rivier, een hip hotel pal aan de Vecht, waar je tevens kunt vergaderen of een congres kunt houden. Wil je in de zomer een drankje doen op het terras? In 2009 kreeg Brasserie 'De Zeven Deugden' in Dalfsen de prijs voor het Beste Terras van Overijssel!

Bekijk deze en nog veel meer andere video's uit Dalfsen op onze website en in de app. Heb je zelf mooie video's van Dalfsen? Upload ze makkelijk en snel via de knop rechtsboven op de pagina!