5 video's gevonden
Regio
Plaats
Geselecteerde categorieën
03:26 min
Natuurgebied
Kalenberg, 5 sep 2016
07:09 min
Natuurgebied
Kalenberg, 2013
03:00 min
Natuurgebied
Kalenberg, 7 sep 2016
02:45 min
Natuurgebied
Kalenberg, 21 dec 2016
09:54 min
Natuurgebied
Kalenberg, 1995
Kalenberg
7 video's


Video's uit Kalenberg

Kalenberg is een klein toeristisch dorp in de gemeente Steenwijkerland met zo'n 250 inwoners. Door het dorp loopt de Kalenbergergracht. De woningen gelegen aan de Hoogeweg worden ook tot Kalenberg gerekend en ook de buurtschap Hoogeweg valt onder Kalenberg. Ze worden ook vaak gezamenlijk genoemd als tweelingkern. In 2016 is Mooi Overijssel in Kalenberg op bezoek bij horeca-ondernemer Pieter Jongschaap. Hij deelt in het programma zijn liefde voor het dorp, maar hij heeft ook zorgen over de toekomst.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Kalenberg ligt in het hart van Nationaal Park De Weerribben, dat bestaat uit een afwisseling van open water, rietlanden en moerasbossen. De economie berustte tot voor kort grotendeels op de rietteelt. Het toeristisch ingestelde dorp biedt mogelijkheden om bootjes te huren (kano's, fluisterboten) en een route door het park te varen. Vlak bij Kalenberg, aan het fietspad naar het gehucht Hoogeweg, ligt de Kloosterkooi, een voor bezoekers geschikt gemaakte eendenkooi. Zowel over de eendenkooi als over de rietteelt vind je video's in ons archief.

Eendenkooi

Een tweede eendenkooi en één van de grootste van Europa, de Kooi van Pen, ligt even ten zuiden van Kalenberg en is niet te bezoeken. Ook in de Weerribben liggen de dorpjes Ossenzijl, te bereiken via het fietspad over de Kalenbergergracht, en het heel kleine Nederland. In de omgeving liggen verder de stadjes Blokzijl en Vollenhove en de dorpen Scheerwolde en Steenwijkerwold.

Bekijk deze video's en nog veel meer andere video's op onze website en op de app. Heb je zelf mooie video's van Kalenberg? Upload ze dan snel via de knop rechtsboven op de Mooi Overijssel pagina!