1 video gevonden
Regio
Plaats
CategorieStad & Dorp (1)
04:48 min
Dorpsbeelden
Poepershoek, 2005
Poepershoek
1 video's


Video's uit Poepershoek 

Vreemde plaatsnamen in Overijssel, daar hebben we er meer van. Doosje, Engeland, Haatland, Muggenbeet, Kikkerij en ook Poepershoek wordt gezien als een vreemde plaatsnaam. Waar komen deze namen vandaan? RTV Oost zocht het uit in 2005, maar in Poepershoek weten de inwoners het eigenlijk zelf ook niet. Vroeger was het al een agrarisch gebied, met veel veehouderijen en boeren. Volgens één bewoner moet dat de oorzaak zijn geweest van deze naam.

Gemeente Steenwijkerland

Poepershoek is een buurtschap in de Overijsselse gemeente Steenwijkerland. Het ligt in de Kop van Overijssel aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Voor 2001 viel Poepershoek onder de gemeente Brederwiede, welke in dat jaar is gefuseerd in de nieuwe gemeente Steenwijkerland. Qua postadressen valt Poepershoek onder het dorp Sint Jansklooster. Plaatsnaamborden zijn er dus niet, alleen op de straatnaambordjes zie je dat je in Poepershoek bent.

Bekijk deze en nog veel meer andere video's van Overijssel op onze website en in de app. Heb je zelf mooie video's van Poepershoek? Upload ze snel via de knop rechtsboven op de pagina! De app is gratis te downloaden in de Appstore van Apple of in Google Play!