35 video's gevonden
Regio
Plaats
17:14 min
Stadsbeelden
Vollenhove, 30 dec 2011
02:52 min
Dranken
Vollenhove, 25 apr 2019
17:23 min

Vollenhove, 23 dec 2003
04:13 min
Overig
Vollenhove, 6 jun 2019
05:52 min
Luchtbeelden
Vollenhove, 2014
01:06 min
Festival
Vollenhove, 24 aug 2013
04:23 min
Dorpsbeelden
Vollenhove, 1996
18:43 min

Vollenhove, 19 dec 2001
03:54 min
Stadsbeelden
Vollenhove, 12 jul 2004
04:36 min
Natuurgebied
Vollenhove, 5 jul 2006
1--34>>
Vollenhove
35 video's


Video's uit Vollenhove

In een water- en natuurrijk gebied in de Kop van Overijssel ligt de plaats Vollenhove. Sinds 2001 maakt de stad deel uit van de gemeente Steenwijkerland. Na Steenwijk is Vollenhove met ruim 4000 inwoners de grootste plaats binnen deze gemeente. Een aantal omliggende dorpen en gehuchten als Sint Jansklooster, Barsbeek, Kadoelen, Heetveld, De Krieger en Moespot maken ook deel uit van wat inwoners noemen het Land van Vollenhove. Dit was vroeger het Ambt Vollenhove. In dit gebied speelt toerisme een steeds grotere rol, en daar speelt de lokale bevolking goed op in. 

Havezaten in Ambt Vollenhove

'De stad der paleizen', zo werd Vollenhove vroeger ook wel genoemd omdat daar zoveel landgoederen waren. Er vestigden zich zoveel edellieden doordat de bisschoppen van Utrecht in Vollenhove verbleven. Zij bouwden slot 't Oldehuis en niet veel later havezate Oldruitenborgh. Van 't Oldenhuis is niets meer over, Oldruitenborgh bestaat nog wel. De tuin van het landgoed is ingericht volgens de Engelse landschapsstijl. Het kasteel is nu een hotel-restaurant. Een andere historische plek in Vollenhove is Landgoed Oldenhof, nu een bed en breakfast, theetuin en een eigen sterrenwacht. 

Tien kleine bakkertjes in Vollenhove

In het midden van de twintigste eeuw telde Vollenhove een fors aantal bakkerijen: tien om precies te zijn. De oude panden van de bakkers zijn in de stad nog steeds te herkennen aan hun gevels en één van de panden heeft zelfs een bijzondere bakkersgilde-aanduiding. Henk van Heerde uit Vollenhove schreef een boek over de tien kleine bakkertjes. Waarvan er toentertijd meerdere naast elkaar hebben bestaan. Hoe konden bijvoorbeeld zo veel bakkers naast elkaar hun brood verdienen? Dat is één van de vragen die hij probeerde uit te zoeken voor zijn boek. 

Corso Vollenhove

Duizenden mensen trekken eind augustus naar Vollenhoeve voor het bloemencorso. Een bonte stoet met wagens versierd met duizenden pompoemdahlia's trekt dan door het voormalige Zuiderzee-havenstadje. Maanden leven de inwoners van de stad toe naar het evenement, maar de bloemen worden pas op het laatste moment opgeplakt. In 2017 wordt het corso gehouden op 26 augustus. 

Watch video!

Bekijk deze en nog veel meer andere video's van Overijssel op onze website en in de app. Heb je zelf mooie video's van Vollenhove? Upload ze snel via de knop rechtsboven op de pagina! De app is gratis te downloaden in de Appstore van Apple of in Google Play!